OOSTERHOUT - De politie hield donderdag 16 december rond 17:45 uur, in een fietsenstalling gelegen aan het Arendshof in Oosterhout, drie jongeren aan op verdenking van diefstal van fietscomputers. De afgelopen maanden zijn er in het centrum van Oosterhout diverse fietscomputers gestolen. Is uw fietscomputer gestolen? Dan vraagt de politie u om aangifte te doen!

De politie ontving gisteren, donderdag 16 december, aan het einde van middag een melding dat er mogelijk fietscomputer zouden zijn gestolen in een fietsenstalling aan het Arendshof in Oosterhout. De drie jongeren die op het moment van de melding nog in de fietsenstalling aanwezig waren, zijn door de beveiliging van de fietsenstalling overgedragen aan de politie. Van het gisteren aangehouden drietal is een jongen reeds heengezonden. Twee 16-jarige jongens uit Oosterhout en Raamsdonksveer zitten nog vast en worden door de politie gehoord.

Aangifte doen
De afgelopen twee maanden zijn er in het centrum van Oosterhout diverse fietscomputers gestolen. De politie heeft dan ook al verschillende aangiftes ontvangen, maar vermoed dat er meer diefstallen zijn gepleegd dan de reeds ontvangen aangiftes. Bent u ook slachtoffer geworden van de diefstal van uw fietscomputer? Doe dan altijd aangifte! Aangifte kunt u doen via deze link. Vermeld bij uw aangifte zaaknummer 2021336789. Middels dit zaaknummer komt uw aangifte direct bij de politiemensen terecht die onderzoek doen naar de fietscomputerdiefstallen in Oosterhout.

Tips om diefstal te voorkomen
Plaats uw fiets in het zicht en ’s avonds het liefst in het licht van een lantaarnpaal. Zet u uw fiets thuis in de schuur of in de garage, gebruik ook dan de sloten. Heeft uw fiets een los scherm/fietscomputer? Neem die dan mee naar binnen, net als de sleutel van uw accu. Lees meer tips op stopfietsdiefstal.nu.