DORST - Twee mannen zijn opgepakt verdacht van het plegen van een ernstig milieudelict. Na het dumpen van een vat drugsafval is er meer dan 500 liter in de natuur gelekt. Een opmerkzame getuige onthoudt gelukkig het kenteken.


Op maandag 19 december 2022 om 23.20 uur krijgt het operationeel centrum een melding van een getuige die op de Leijweg, in het buitengebied van Dorst, iets verdachts ziet. Vanuit een busje wordt een duizend liter vat gedumpt, de auto rijdt weg maar de getuige onthoudt het kenteken. Een Boa en de politie worden gebeld.

Milieu

Ter plaatse blijkt dat het vat lek is en dat er mogelijk zeer schadelijke stof uitstroomt. De brandweer komt ter plaatse en kan het vat weer dicht maken maar de ramp voor het milieu is al geschiedt. Meer dan 500 liter van het afval is al in de grond en in de sloot gelopen. De gemeente, eigenaar van de grond, heeft direct bedrijven ingeschakeld om verdere schade aan het milieu te beperken.

Aanhoudingen

Via het kenteken komen Intelligence specialisten van de politie op twee namen van verdachten. Twee mannen uit Wernhout van 29 en 68 jaar oud zijn in de loop van de nacht aangehouden. Het busje is in beslag genomen.