RIJSBERGEN - In de nacht van woensdag 5 januari op donderdag 6 januari is een woning aan de Pannenhoefsebaan in Rijsbergen overvallen. Na een achtervolging heeft de Belgische politie, in samenwerking met de Nederlandse politie, vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de woningoverval.

De bewoners van een woning gelegen aan de Pannenhoefsebaan in Rijsbergen worden donderdag 6 januari rond 03:30 uur opgeschikt door glasgerinkel. Voordat de bewonders het door hebben, staan er vier personen in hun woning. De overvallers vluchten korte tijd daarna de woning uit. Onbekend is nog of de daders buit hebben gemaakt. Een van de bewoners die gewond raakte tijdens de overval, moest voor controle naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen
De gealarmeerde politie, onderweg naar de Pannenhoefsebaan, rijdt op de Ettensebaan een voertuig tegemoet. In plaats van dat het tegemoetkomende voertuig stopt, manoeuvreert het zich langs de politieauto heen en gaat er met hoge snelheid vandoor. In Massenhoven in België komt het voertuig tot stilstand. Na waarschuwingsschoten worden de vier inzittenden, een 19-jarige Bredanaar, een 19-jarige Tilburger, een 17-jarige Tilburger en een 15-jarige mannelijke verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats, door de Belgische politie aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

Onderzoek
De recherche is direct een onderzoek gestart naar de woningoverval. Zo is er met getuigen gesproken, worden er camera beelden bekeken, vindt er buurtonderzoek plaats en stelt de forensische opsporing sporen veilig. Mocht u meer weten over dit incident? Of heeft u informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.