BREDA - Op maandag 14 juni 2021 heeft er omstreeks 22.09 uur aan de Balfortstraat in Breda een schietincident plaatsgevonden. De Rijksrecherche onderzocht de zaak en daaropvolgend heeft het Openbaar Ministerie het incident beoordeeld als noodweer.

Rond 21.50 uur werden door de meldkamer diverse politie-eenheden naar de Balfortstraat in Breda gestuurd vanwege een aantal overlastmeldingen. De politie trof de verdachte aan op het balkon. De man schreeuwde en bekogelde de politie met bierflesjes. Ook verscheen de verdachte op zijn balkon met een mes in zijn handen.

Twee agenten liepen naar de voordeur van de verdachte met een schild, om te voorkomen dat de verdachte de straat op zou rennen. Plotseling ging de deur open en kwam de verdachte met een mes naar buiten gelopen. De agenten sommeerden de verdachte het mes te laten vallen en dreigden met pepperspray. Desondanks liet de verdachte het mes niet los en bewoog in de richting van de agenten. De agent schoot één keer op de verdachte, waarna de verdachte kon worden aangehouden.

Noodweer
Op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche heeft het Openbaar Ministerie geoordeeld dat de agent heeft geschoten uit noodweer. De verdachte moet op 13 december voor de rechtbank verschijnen voor de inhoudelijke behandeling.