SPRUNDEL - Een 15-jarige jongen is donderdag 9 december aangehouden voor het bezit van 12 kilogram illegaal vuurwerk. Het levensgevaarlijke spul lag in zijn slaapkamer.

De politie was getipt dat de jongen uit Sprundel via Snapchat zou handelen in vuurwerk. Donderdagochtend bezochten agenten het huis waar de verdachte verbleef. Ze troffen het vuurwerk aan naast het bed van de tiener. Ook vonden ze enkele honderden euro’s. Ook deze zijn in beslag genomen. De verdachte is op zijn school aangehouden, daar is ook zijn kluisje doorzocht, maar er werd geen vuurwerk aangetroffen.

Vernietigd
Het in beslaggenomen vuurwerk wordt door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd. Het ging in dit geval om cobra’s en shells. De jongen is na verhoor met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

Levensgevaarlijk
Illegaal zwaar vuurwerk ligt in veel gevallen gewoon opgeslagen bij mensen thuis. Dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties voor de omgeving. We roepen uw hulp in om slachtoffers te voorkomen maar ook ter bescherming van uzelf. Weet u waar illegaal vuurwerk ligt opgeslagen, laat het ons dan weten. Dat kan anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M. Ook kunt u bellen met 0900-8844. Wilt u dat anoniem doen? Vraag dan naar de afdeling TCI (Team Criminele Inlichtingen). Melden kan ook via de politieapp 06-1220 7006 of het meldformulier op www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen.