BREDA - Een 32-jarige Arnhemmer is maandag 16 augustus 2021 omstreeks 20.00 uur op de Sophiastraat aangehouden. De politie vermoedt dat hij betrokken was bij het chanteren van een 23-jarige Bredanaar. Het slachtoffer moest tot twee keer toe geld op een bepaalde plek achterlaten anders werden van hem compromitterende foto´s gepubliceerd.

Het slachtoffer kreeg maandagochtend via een datingsite en daarna via What´s app contact met een persoon. Diegene wilde met hem afspreken maar hij moest dan wel eerst een aantal seksueel getinte foto´s van zichzelf sturen. De aangever voldeed aan het verzoek. Een uurtje daarna kreeg hij een dreigend bericht via What´s app binnen. Die persoon eiste 500 euro die hij direct op een bepaalde plek nabij het Valkenberg park moest leggen anders zouden alle foto´s openbaar gemaakt worden. Hij nam het geld op bij een automaat en legde dat op de afgesproken plek. Hierna kreeg hij weer een berichtje van diegene waarin opnieuw om geld werd gevraagd. Hij besefte dat hij in een vicieuze cirkel terecht was gekomen en besloot naar de politie te gaan.

Observatie

Vervolgens heeft de aangever in overleg met de politie op de gevraagde plek nog een tas achtergelaten, waarbij agenten van Team Markdal en Team Weerijs in burger observeerden. De dienders zagen dat de tas werd opgepakt door een naar later bleek 32-jarige Arnhemmer. Een agent in burger riep vervolgens naar hem dat hij was aangehouden. Hij ging er vandoor maar werd na een korte achtervolging achterhaald. Hij is vastgezet. De recherche onderzoekt of er nog meer personen bij de chantage betrokken zijn.