BREDA - De politie is dinsdagochtend 26 maart op 10 adressen naar binnengestapt en heeft 10 verdachten aangehouden voor de ongeregeldheden tijdens de afgelopen oud en nieuw nacht in Breda-Noord. Zij worden verdacht van openbare geweldpleging, brandstichting en vernieling. Hun precieze betrokkenheid wordt verder onderzocht. Het rechercheteam gaat verder met het onderzoek.


Tijdens de jaarwisseling liep het uit de hand in de wijk Breda-Noord. Er werden auto’s in brand gestoken en vuurwerkbommen naar politiemensen en politieauto’s gegooid. Buurtbewoners hebben zich tijdens de jaarwisseling zeer onveilig gevoeld.

Onderzoek

Een rechercheteam is na deze nacht direct een onderzoek gestart. Uit dat onderzoek zijn de verdachten die vandaag zijn gearresteerd in beeld gekomen. Het gaat om jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar die in Breda-Noord wonen. Zij zitten vast voor verhoor.

Agenten vragen opnieuw informatie aan buurtbewoners

Het rechercheonderzoek gaat nog door en het team sluit andere aanhoudingen niet uit.

Daarom zijn (wijk)agenten en handhavers vanochtend opnieuw de buurt in gegaan om in gesprek te gaan met buurtbewoners. Zij hebben gevraagd of zij nog niet eerder gedeelde informatie of camerabeelden hebben van de nieuwjaarsnacht. Agenten hebben een informatiebrief achter gelaten met daarin de mogelijkheden om de informatie en camerabeelden te kunnen delen met de politie.

Heeft u informatie?

Melden kan rechtstreeks bij de politie op 0900-8844. Of via een tipformulier. Wilt u liever anoniem informatie doorgeven, dat kan via M. op 0800-7000. Camerabeelden deelt u via deze link op politie.nl