BREDA - Een 25-jarige Belg heeft de nacht in de cel doorgebracht, nadat hij zondagmiddag 30 mei 2021 aan het eind van de middag in de Bredase binnenstad meerdere keren probeerde in te rijden op een politieagent. De politie zet het onderzoek naar de verdachte van poging doodslag vandaag voort. Heeft u het incident gezien of beschikt u over beeldmateriaal ervan? Neem dan alstublieft contact met ons op via 0900-8844.

De politie hield zondagmiddag extra toezicht in de binnenstad. Dat gebeurde na herhaalde klachten en overlastmeldingen over asociaal rijgedrag. Denk daarbij onder andere aan (dure) personenauto’s die met hoge snelheid door het centrum rijden en motoren die herrie maken. Terwijl de politie aan het werk was, kwamen er ook weer klachten binnen, onder andere van terrasbezoekers.

Twee keer opzij springen
Een politiebiker hoorde op de kruising van de Bouwerijstraat en de Boschstraat een auto met een hoog toerental rijden en zag vervolgens een auto uit het duurdere segment hard aan komen rijden. Hij gaf de bestuurder van deze auto een stopteken en sprak de man, terwijl hij midden in de Boschstraat stond, via een open raam aan. De bestuurder trok zich niks aan van de signalen van de agent en reed met piepende banden en hoge snelheid weg over de Boschstraat in de richting van de kruising van de Vlaszak en de J.F. Kennedylaan. De agent moest daarbij opzij springen om een aanrijding te voorkomen. Hij zette vervolgens op de fiets de achtervolging in en waarschuwde zijn collega’s. Op de J.F. Kennedylaan trof de agent de automobilist weer aan en gaf hem opnieuw een stopteken. Ook deze tweede keer ging de man er vandoor, daarbij op de agent inrijdend. Die moest een tweede keer opzij springen om niet te worden aangereden.

Auto achtergelaten
De bestuurder ging er vandoor via de Bouwerijstraat en de Boschstraat, daarbij achtervolgd door de politieagent, die weer werd geholpen door omstanders die hem de rijrichting wezen. Op de Vlaszak parkeerde de verdacht zijn auto en probeerde er te voet vandoor te gaan in de richting van de Rijngraafstraat. Hij kwam echter niet ver, de politiebiker kon de verdachte op de kruising van de Rijngraafstraat en de Nieuwe Pasbaan aanhouden op verdenking van poging doodslag. Tijdens de aanhouding bleek dat de verdachte, een 25-jarige Belg, niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De politieagent heeft de verdachte overgedragen aan andere politiemensen, die hem hebben meegenomen naar een politiebureau. Daar bleek bovendien dat de verdachte de auto waarin hij reed mogelijk zonder toestemming van de rechtmatige eigenaar heeft meegenomen. Het onderzoek naar de gedragingen van de verdachte loopt nog. Hebt u de incidenten tussen de politiebiker en de automobilist gezien en/of heeft u er beeldmateriaal van? Neem dan alstublieft contact met ons op via 0900-8844.