BREDA - Het Openbaar Ministerie in Breda looft een beloning van 10.000 euro uit voor degene met informatie die leidt tot de aanhouding van de daders van de explosie bij een woning aan de Passendalestraat. De politie geeft in de uitzendingen van Bureau Brabant op maandag 3 juni en Opsporing Verzocht op dinsdag 4 juni aanstaande ook foto’s vrij die de vermoedelijke daders bij deze aanslag van zichtzelf gemaakt hebben.

Zwaar vuurwerk
Op de Passendalestraat werd op zondag 17 september 2023 zwaar vuurwerk tegen de gevel van een woning geplaatst. Even daarna klonk een enorme knal en glasgerinkel. De hele buurt schrok ervan wakker, terwijl twee weken daarvoor, op dinsdag 5 september 2023, twee jongens op hetzelfde adres een steen door de ruit gooiden.

Deze incidenten veroorzaakten veel maatschappelijke onrust in de wijk. Een Team Grootschalige Opsporing startte een diepgaand onderzoek naar deze misdrijven. Rechercheurs stelden een uitgebreid buurtonderzoek in. Ook vroeg de politie de kijkers van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht meerdere malen om tips.

Eerdere aanhoudingen
Op maandag 15 januari 2024 werden tijdens een actie in Breda-Noord drie verdachten aangehouden. Twee van hen, jongens van 16 en 17 jaar, worden onder meer verdacht van betrokkenheid bij de incidenten op de Passendalestraat. Zij zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld maar nog wel verdachte. De recherche is er echter van overtuigd dat nog meer jongeren bij deze voorvallen betrokken zijn. De speurders zijn namelijk bij het onderzoek gestuit op foto’s die de vermoedelijke daders net voor de aanslag van zichzelf hebben gemaakt. Ook beschikken zij over een foto van de verdachten van het kei-incident die kort voor dat voorval is genomen.

Beloning
Vanwege de ernst van het feit en de onrust die de explosie in de wijk veroorzaakt heeft, looft de Hoofdofficier van Justitie van het parket Zeeland-West-Brabant nu een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders van de explosie.

Opsporingsprogramma’s
Op maandag 3 en dinsdag 4 juni aanstaande besteden respectievelijk Bureau Brabant en Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan het incident dat op zondag 17 september 2023 plaats vond en wordt ook de foto getoond van de verdachten van het kei-incident op 5 september 2023

Bureau Brabant wordt maandag 3 juni vanaf 17.00 uur elk uur uitgezonden via Omroep Brabant tot dinsdagmiddag 16.00 uur. Opsporing verzocht is te zien op dinsdag 4 juni vanaf 20.30 uur op NPO2 en wordt herhaald op woensdag 5 juni rond 13.20 uur via NPO2

Heeft u informatie over deze daders?
Bel de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. Vermeld het dossiernummer 2023238747. U kunt ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) bellen. Of onderstaand tipformulier invullen.

Reageer online
Geef uw tip. U kunt óók foto's of films toevoegen.