ZEVENBERGEN - In de Prins Hendrikstraat in Zevenbergen ziet een surveillerende agent vrijdagavond 8 oktober, rond 22.30 uur, een personenauto rijden. De auto voert geen verlichting en de agent besluit de auto aan de kant te zetten voor een controle.


Hij geeft de auto een stopteken. De auto stopt en de agent spreekt de bestuurder aan. De man zegt niet veel, maar wat hij zegt doet hij met een dubbele tong. Ook ruikt de agent een alcohollucht. De man moet blazen en dan blijkt dat hij teveel heeft gedronken.

Omdat de agent alleen is roept hij een andere surveillance-eenheid op om de man over te brengen naar het bureau voor een ademanalyse. Tijdens het wachten op de collega’s van de agent wordt de automobilist, een 51-jarige man uit Breda, ineens bedreigend. Hij uit doodsbedreigingen naar de agent. Als de andere eenheid ter plaatse is neemt deze de man mee naar het politiebureau. Daar moet hij een ademanalyse doen. Die wijst uit dat de man drie keer teveel alcohol heeft gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De Bredanaar zit nog vast vanwege de bedreigingen die hij heeft geuit tegen de politieman. Hij wordt zaterdag gehoord.