OOSTERHOUT - Een 37-jarige man uit Hooge Zwaluwe ging dinsdagavond 17 augustus op het politiebureau in Oosterhout door het lint. De beschonken automobilist weigerde op het politiebureau een ademanalyse en sloeg even later een agent. Tijdens het vervoer naar het cellencomplex in Breda kwam de man nog niet tot bedaren.


De politie ging diezelfde avond naar een woning in Made, omdat er een conflict zou hebben plaatsgevonden. Bij deze woning maakte een automobilist aanstalten om weg te rijden. Omdat het vermoeden bestond dat deze bestuurder met het conflict te maken had, gaf de politie een stopteken. De man stapte uit en werkte mee. De agenten roken een sterke alcohollucht en de man vertelde hen dat hij ook inderdaad gedronken had. Hierop onderging de automobilist op straat een voorlopige blaastest. De uitslag was dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol reed. Hij werd meegenomen naar het bureau voor een uitgebreide ademanalyse.

Geweld
Op het politiebureau sloeg de stemming van de man om. Hij weigerde medewerking te verlenen aan de ademanalyse en begon de agenten uit te schelden. Hij werd met een proces-verbaal voor het vermoedelijk rijden onder invloed, het weigeren van de ademanalyse en het rijden met een ingevorderd rijbewijs naar huis gestuurd. Toen de man zijn spullen pakte, gaf hij een agent nog een vuistslag tegen zijn bovenarm. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Breda. Tijdens het vervoer probeerde de verdachte de ramen uit de politieauto te trappen. Dit kon uiteindelijk voorkomen worden door hem gedurende de hele rit in bedwang te houden. De agent die geslagen werd deed aangifte. De man zit vast.