BREDA - Een ruzie in een café mondt uit in een aanrijding en poging zware mishandeling. Eén verdachte is aangehouden.

Op zondag 31 maart 2024 om 4.15 uur worden enkele surveillance-eenheden gestuurd naar de Konijnenberg, daar zou een situatie helemaal uit de hand gelopen zijn.

Ruzie

Als de agenten ter plaatse komen staan er twee voertuigen met schade. Verder staan er enkele mannen bij die ruzie hebben. Het duurt even voordat duidelijk wordt wat er gebeurd is. Blijkt dat twee groepen al eerder in een café in de stad ruzie hebben gehad. Lopend naar hun auto komen ze elkaar weer tegen en wordt er wat heen en weer gescholden.

Opzettelijke aanrijding

De ruzie zet zich voort met de twee auto’s waarin de mannen vertrekken. Het wordt een achtervolging waarbij de twee voertuigen een aanrijding met elkaar hebben. Een voertuig met een Belgisch kenteken is vermoedelijk opzettelijk tegen de andere gereden. Ook heeft de bestuurder van deze auto mogelijk met een ijzeren pijp geslagen. Deze 22-jarige man uit Essen (België) wordt aangehouden voor poging zware mishandeling. Hij heeft ook gedronken. Er worden enkele getuigenverklaringen opgenomen. De recherche gaat zondag proberen duidelijkheid te krijgen wat er nu gebeurd is.

Getuigen gezocht

Beide voertuigen hebben elkaar een flink stuk dwarsgezeten. Dat is onder andere gebeurd op de Noordelijke Rondweg, de Belcrumweg en de Terheijdenseweg. Een van de auto’s is een zwarte pick-up truck met een Belgisch kenteken. Heeft u rond 4 uur iets gezien wat met deze zaak te maken zou kunnen hebben meldt dat dan bij ons via 0900-8844.