BREDA - Een politieagent is donderdag 12 november tijdens een aanhouding gebeten door een 18-jarige Bredanaar die wordt verdacht van het verlaten van een plaats ongeval. De verdachte reed eerder die dag met een scooter tegen een auto waardoor schade was ontstaan. De verdachte vluchtte na het ongeval maar werd niet veel later thuis door agenten aangehouden.

Politiemensen worden donderdag 12 november rond 14:50 uur ter hoogte van het Doctor Ariënsplein in Breda door twee personen gewenkt. Het tweetal vertelt dat er zojuist een scooter tegen een geparkeerde auto is gereden en dat de bestuurder van de scooter is gevlucht. De auto had schade en de scooter is na het ongeval achtergebleven op straat.

Aanhouding
Politiemensen achterhalen het woonadres van de scooterrijder. Bij aankomst zien de agenten dat de verdachte agressief is. Hij roept luidkeels dat hij niet mee wil naar het politiebureau. De politiemensen praten met de Bredanaar en proberen hem te kalmeren. Wanneer hij een slaande beweging in de richting van een politieagent maakt, wordt hij aangehouden. Ook tijdens zijn aanhouding is de man agressief en bijt hij zelfs een van de politiemensen. De politieagent heeft tandafdrukken in zijn arm en heeft aangifte tegen de verdachte gedaan.

GTPA
Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.