BREDA - Agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben ondanks het koude weer toch een drukke dienst gehad. Na 02.00 uur ontstonden verschillende opstootjes. Er zijn vijf aanhoudingen verricht maar ook werden twee stappers van het ijs gehaald, één van hen werd met een ambulance met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.


Redding

De stappers dachten dat zij ter hoogte van de Hoge Brug over het ijs naar de overkant konden lopen maar ze raakten daarbij in het ijskoude water. Een van hen, een 19-jarige man uit Dongen, kon zelfstandig niet meer uit het water komen. Hij zakte verschillende keren door het ijs en is ternauwernood, langs de hoge muur door de agenten met een touw uit het water getrokken. Op de kant knipten de dienders zijn kleding kapot waarna zij hem hij in reddingsdekens wikkelden. Hierna bracht een ambulance hem met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis.

Meerdere aanhoudingen

Een 34-jarige man uit Essen werd omstreeks 01.50 uur opgepakt omdat hij een medewerker van een horecazaak met gebalde vuist in het gezicht zou hebben geslagen. Het incident gebeurde toen zijn dronken broertje uit de zaak gezet werd.

Een 55-jarige man en een 37-jarige vrouw, beiden zonder vaste woon-of verblijfplaats, zijn rond middernacht op de Karnemelkstraat met verzet aangehouden. Kennelijk ontstond daar een discussie met een buschauffeur omdat zij een hond bij zich hadden en daarom niet mochten instappen. Hierop werden beide personen agressief. Twee BOA’s die ter plaatse kwamen werden door hen belaagd. De vrouwelijke verdachte werd handtastelijk en spuugde daarbij een van de BOA’s in haar gezicht. Twee mannen, een 18-jarige Bredanaar en een 37-jarige Tilburger, werden tijdens de horecadienst opgepakt omdat ze een gebiedsverbod negeerden.