BREDA - Een buurtbewoner betrapte dinsdagavond 8 december een inbreker bij een woning aan de Haydnlaan. De politie sloeg niet veel later een 51-jarige verdachte uit Breda in de boeien.


De oplettende buurtbewoner zag rond 19.30 uur een persoon in de desbetreffende woning. Omdat hij vermoedde dat de bewoners niet thuis waren, nam hij direct telefonisch contact met hen op. Zijn vermoeden bleek juist, want de persoon die in de woning was bleek een inbreker. De bewoners waren in de buurt van hun woning en omsingelden vervolgens samen met de buurtbewoner hun pand. Niet veel later kwam de inbreker naar buiten en liep direct naar zijn auto. Ondanks de pogingen om hem tegen de houden, lukte het de inbreker om met hoge snelheid weg te rijden.

Klemgereden
Meerdere eenheden van de politie zochten in de omgeving naar de auto. Op het IJsselplein zagen de agenten het voertuig rijden en reden hem vervolgens klem. De 51-jarige bestuurder werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding stuitte de politie ook nog op een kleine hoeveelheid harddrugs. Deze zijn in beslag genomen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er iets uit de woning is meegenomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.