BREDA - Een 38-jarige Bredanaar is zondag 9 augustus 2020 omstreeks 02.25 uur door de politie op het Valkeniersplein aangehouden ter zake vernieling en mishandeling. Hij zou tijdens een ruzie met zijn vriendin met een colafles de etalageruit van een leegstaand winkelpand hebben ingegooid. Een bovenbuurman die op het lawaai naar buiten kwam werd door de agressieve man mishandeld. Na zijn arrestatie verzette de verdachte zich hevig.


Een 50-jarige Bredanaar deed aangifte van mishandeling. Hij was naar buiten gegaan omdat een van zijn kinderen lawaai op straat en daarna een harde klap en brekend glas hoorde. Hij raakte vervolgens in een worsteling met de verdachte die hem daarbij in zijn rechteronderarm had gebeten. Ook liep hij schaafwonden op zijn knieën op. Het lukte de aangever om de verdachte samen met een andere buurtbewoner te overmeesteren en over te dragen aan de politie.

De verdachte was erg agressief. Hij verzette zich luid schreeuwend waardoor het veel moeite koste om hem in de arrestantenbus te krijgen en over te brengen naar het cellencomplex.