BREDA - Politiemensen hebben vrijdagochtend 9 oktober 2020 een 55-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van heling van een shovel. Het werkvoertuig is aangetroffen in een garagebox in de Jacob Romanstraat. De verdachte huurt deze garagebox.


Een beveiligingsbedrijf zocht vrijdagochtend 9 oktober contact met de politie in Breda. Een medewerker van dit bedrijf deed onderzoek naar de diefstal van een zogeheten knipmops. Het werkvoertuig was in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 oktober gestolen in Den Hout en de beveiligingsmedewerker had achterhaald dat het gestolen werkvoertuig mogelijk in een garagebox in de Jacob Romanstraat in Breda zou staan. Hij had donderdagochtend contact opgenomen met de eigenaar van de box, die de garagedeur had geopend, waarna ze de gestolen shovel inderdaad hadden aangetroffen.

Huurder
Uit nader onderzoek bleek dat de garage-eigenaar de box had verhuurd. Politiemensen namen contact op met een officier van Justitie en kregen toestemming om de huurder van de box, een 55-jarige Bredanaar, buiten heterdaad aan te houden op verdenking van heling. De man is diezelfde ochtend aangehouden in zijn woning in de wijk Biesdonk en is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De man heeft een verklaring afgelegd, een dagvaarding gekregen en is daarna weer in vrijheid gesteld.