BREDA - Een simpele verkeersovertreding eindigt na een achtervolging in een poging tot doodslag op enkele voetgangers. De verdachte daarvan is aangehouden.

Op vrijdag 10 september 2021 om19.40 uur zag de bemanning vane en surveillance-eenheid op de Academiesingel een auto rijden die hun aandacht trok. De auto reed zeker harder dan 50 km/u en ze zagen dat hij een beweging maakte om andere auto’s in te gaan halen. Als je om aandacht vraagt krijg je dat ok en de politieauto keerde om de bestuurder aan een controle te onderwerpen. Maar deze ging er met hoge snelheid vandoor. De auto schoot de Willemstraat in, toen de politieauto de hoek omkwam zagen ze de achtervolgde auto midden op de weg staan met schade, enkele terrasmeubels lagen verspreidt over de weg en er stonden twee geschrokken voetgangers.

Poging doodslag

De verdachte, 31 jaar en verblijvende in Breda, stond naast zijn auto en is direct aangehouden. Van de twee voetgangers is een aangifte van poging tot doodslag opgenomen. De twee liepen op straat toen de auto met hoge snelheid de bocht om kwam. Ze moesten met een grote sprong achter een boom springen om hun vege lijf te redden. Daarna zagen ze dat de auto het terras op schoot van een horeca gelegenheid. De tafels en stoelen vlogen in het rond. Aan het bureau bleek dat de verdachte twee keer teveel op had om te mogen rijden. Hij is ingesloten.