BREDA/ETTEN LEUR - Agenten van Team Verkeer hebben donderdagmiddag rond het middaguur een 17-jarige jongen uit Vlaardingen aangehouden. Hij negeerde een stopteken van de agenten en ging er met een snelheid van rond de 200 kilometer per uur vandoor.


Rond 11.30 uur kwam de jongen in een grijs-zwarte BWM 3-serie op de A16 vanuit de richting Rotterdam gereden. Ter hoogte van Breda werd door agenten met de lasergun een snelheid van 134 kilometer per uur gemeten, daar waar 100 is toegestaan. Daarop werd besloten de bestuurder aan de kant te zetten.

Stopteken
In eerste instantie leek de verdachte gehoor te geven aan het stopteken. Maar ter hoogte van Prinsenbeek reed de jongen met hoge snelheid de A58 richting Etten-Leur op. Daarbij reed hij over de vluchtstrook, over de busbaan en haalde hij rechts in. Er werden snelheden van zo’n 200 kilometer per uur bereikt. Uiteindelijk stopte hij ter hoogte van Etten-Leur. Daar is hij direct aangehouden. De 17-jarige jongen was niet in het bezit van een rijbewijs.

Getuigen
Heeft u tussen 11.30 uur en 12.00 uur de auto met de jongen zien rijden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.