BREDA - De politie hield donderdag 24 september een 28-jarige man uit Rotterdam aan voor betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen. In zijn voertuig is in een verborgen ruimte met daarin 82 kilo cocaïne en ruim 1,5 miljoen euro in contanten gevonden. De man zit vast en het onderzoek loopt.


Politiemensen van de Landelijke Eenheid controleren donderdagmiddag 24 september iets na 16:00 uur een voertuig aan de Konijnenberg in Breda. Het gaat om een voertuig wat een oplegger draagt met daarop nog een auto. Tijdens de controle van het voertuig wat op de oplegger staat wordt een verborgen ruimte aangetroffen. In die verborgen ruimte zien de politiemensen direct een grote hoeveelheid drugs en een grote hoeveelheid aan contact geld. De bestuurder, een 28-jarige Rotterdammer, wordt aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen. Na onderzoek blijkt dat het gaat om 82 kilo cocaïne en ruim 1,5 miljoen euro aan contanten. De auto’s, de drugs, het geld en meerdere telefoons zijn in beslag genomen. De verdachte zit vast en rechercheurs onderzoeken de zaak.

Verborgen ruimtes
Specialisten van de politie treffen steeds vaker verborgen ruimtes aan in voertuigen. Deze ruimtes zijn geen voorzieningen die standaard in de auto aanwezig zijn. De ruimte is achteraf op professionele wijze ingebouwd en heeft geen ander doel dan bijvoorbeeld cash geld, verdovende middelen of wapens aan het ambtelijk toezicht te onttrekken.