BREDA - De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over een ramkraak die vannacht, dinsdag 15 maart, rond 04:35 uur in de Eindstraat in Breda plaatsvond. Met een voertuig zijn twee winkelpanden beschadigd. Of er iets buit is gemaakt, wordt onderzocht.

De politie ontving dinsdag 15 maart rond 04:35 uur een melding dat er zou worden ingebroken in de Eindstraat. Ter plaatse zagen politieagenten een voertuig voor twee panden, waarvan de gevels waren vernield, staan. Uit eerste onderzoek is gebleken dat het voertuig op beide panden inreed en daarmee de puien van beide panden vernielde. Bij de ramkraak waren minstens vier daders betrokken, die met een ander voertuig de Eindstraat uit vluchtten. Onderzoek moet uitwijzen of er iets is buitgemaakt en wat er dan is buitgemaakt. Diezelfde nacht, in een tijdsbestek van een uur, zijn ook de ruiten van een winkel in de Nieuwstaat vernield. De politie vermoedt dat deze vernieling is gepleegd door dezelfde dadergroep.

Onderzoek

Politiemensen zijn vannacht direct een onderzoek gestart naar de mogelijke daders. Zo is de auto die achter is gebleven in beslag genomen. Vandaag doen rechercheurs van Forensische Opsporing sporenonderzoek in en rondom beide winkels, vindt er een buurtonderzoek plaats en worden camerabeelden bekeken.

Getuigen

Voor het onderzoek komt de politie ook graag in contact met mensen die mogelijk getuige zijn geweest of meer informatie hebben over de ramkraak. Ook komt de politie graag in contact met mensen die iets verdachts gezien hebben rondom de vernieling in de Nieuwstraat. Was je getuige of heb je meer informatie? Beschik je wellicht over camerabeelden? Neem dan contact op via 0900-8844 of bel anoniem via 0800-7000. Geef tijdens het gesprek aan dat je belt over zaaknummer 2022066312.