BREDA - Bureau Brabant besteedt maandag 13 december aanstaande ruim aandacht aan een brutale supermarktovervaller in Breda. Ook zien we een geraffineerde dief aan het werk in een bakkerij waar ook een postagentschap gevestigd is in Gilze.


Supermarktovervaller in Breda

Een nog onbekende overvaller slaat op vrijdag 15 oktober 2021 omstreeks 20.35 uur toe in een supermarkt aan de Kesterenlaan. Dit is in de wijk Haagse Beemden in Breda. Hij bedreigt de caissière met een mes en maakt daarbij stekende bewegingen, waarna zij de kassa openmaakt. Hij graait vervolgens het wisselgeld uit de lade en rent dan de winkel uit.

Hij rent na de overval een steegje in naar de Clemensberg en vervolgens richting de Muizenberglaan. Het gaat om een blanke man van circa 20 a 30 jaar. Hij is 1.85 meter. Hij droeg een donkerkleurige hoodie met een capuchon en een witte print op de rug. Verder had hij Rode Adidas sneakers aan. We tonen bewakingsbeelden waarop de dader is te zien.

Diefstal bij bakkerij in Gilze
In een bakkerij aan de Nieuwstraat in Gilze is tevens een postagentschap gevestigd. Op dinsdag 14 september jl. komt rond 15.15 uur een klant binnen. Hij bestelt een kaasbroodje en een paar speltbroden. De medewerkster loopt naar achteren om de broden te halen. De dief maakt van dat moment gebruik om uit een lade onder de toonbank enkele rollen met postzegels te stelen met een waarde van honderden euro’s. Kort nadat de man vertrokken is, wordt de diefstal ontdekt. We hebben camerabeelden van de dief. Op dinsdag 16 november jl. hebben we een foto van de man via de politiewebsite en sociale mede vrijgegeven. We hebben daarop zijn gezicht onherkenbaar gemaakt, maar daarbij gemeld dat hij van de officier van justitie de kans krijgt om zich binnen twee weken te melden bij de politie. Doet hij dit niet, dan laten we hem herkenbaar zien in de media, waaronder het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/8/08-supermarktovervaller-bedreigt-caissiere-met-mes.html