BREDA - Agenten hebben donderdagochtend 25 april 2024 een man aangehouden die verward was en gewond rondliep op het Kloosterplein. Bij de aanhouding is een agent gewond geraakt.


Agenten kregen rond 01.00 uur een melding van een mogelijk verwarde man die rondliep met diverse stokken. Ter plaatse zien agenten dat hij hevig bebloed is en willen dan ook medische hulp bieden. Een ambulance komt ter plaatse, maar de verdachte verzet zich hevig. Hij slaat wild om zich heen en verwondt daarbij ook een collega. Uiteindelijk is de verdachte behandeld door de ambulance en meegenomen naar het ziekenhuis. De 37-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats is later aangehouden en meegenomen naar de politiecel. De verwonde politieagent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Geweld tegen politieambtenaren
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers of andere hulpverleners onacceptabel. Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.