BREDA - Een 39-jarige Amsterdammer is vrijdag 3 juni 2022 omstreeks 19.00 uur door de politie op de Vlaszak aangehouden vanwege een insluiping eerder op de dag in een horecazaak in het Centrum.

De eigenaar van de horecazaak deed aangifte. Hij vertelde dat rond 16.10 uur een man het café inliep die bij het personeel de indruk wekte dat hij het toilet zocht. Bij het later bekijken van de camerabeelden bleek echter dat de man een kantoorruimte insloop en het bureau doorzocht. Op de toegangsdeur staat heel duidelijk privé aangegeven. Ook werd een sleutelkastje geforceerd. De verdachte verliet vervolgens, kennelijk zonder buit de zaak.


Veelpleger
De eigenaar waarschuwde na het bekijken van de beelden de politie. Volgens de aangever is de insluiper vaker in Breda actief en zijn de horecacollega’s en hij extra alert als de man gesignaleerd wordt. Enkele uren later werd de verdachte gezien op de Vlaszak waarna hij door de politie met toestemming van de officier van justitie werd aangehouden. Het gaat om een 39-jarige Amsterdammer die geregistreerd staat als veelpleger.