BREDA - De politie heeft vrijdag 7 augustus 2020 omstreeks 23.30 uur op de Vriesdongen, mede dankzij een alerte beveiliger, drie verdachten aangehouden ter zake koperdiefstal. Het gaat om twee mannen, veelplegers van 50 en 59 jaar en een 51-jarige vrouw.


Een beveiliger van het ziekenhuis hoorde buiten geruis en gerommel. Hij zag een man op het dak van een school staan. Ook zag hij dat op de parkeerplaats koperen leidingen lagen. Hij liet via een collega direct de politie waarschuwen. Hij zag dat de man naar beneden kwam en hinderde hem om tijd te winnen. De dief stapte op een fiets die naast een bankje stond en reed het park in. Een man en een vrouw die kennelijk bij hem hoorden en op het bankje zaten stonden direct op en liepen de fietser achterna.

Zoekactie
Op aanwijzing van de beveiliger werden in een speeltuintje aan de Vriesdongen eerst de bankzitters aangehouden. De man die op het dak had gezeten had zich verstopt onder een tafeltennistafel en werd ook gearresteerd. Vermoedelijk gooide hij vanaf het dak koperen leidingen van een koelinstallatie naar beneden waarna de andere verdachte(n) die opvouwde. In de fietstassen werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen zoals een betonschaar, schroevendraaiers en een hamer.