BREDA - Een 20-jarige man uit Breda kon zaterdagavond 3 juli 2021 mee naar het bureau, nadat hij was aangehouden op verdenking van agressief en onveilig rijgedrag.


Politiemensen zagen de man zaterdagavond 3 juli rond 19.00 uur met zeer hoge snelheid door Breda rijden. Hij reed daarbij ook door rood. Ze gingen achter de man aan, waarbij ze op de Academiesingel, waar een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt, ruim 100 km/uur moesten rijden om de man te kunnen bijhouden.
De verdachte sloeg de Emmastraat in en reed daar tegen de verplichte rijrichting in. De achtervolging ging via het Stationsplein naar de Willemstraat, waar de bestuurder eindelijk reageerde op het stopteken van de politie.

De man, een 20-jarige Bredanaar, is aangehouden voor agressief rijgedrag / het veroorzaken van gevaar/hinder op de weg (artikel 5 Wegenverkeerswet). Zijn rijbewijs is bovendien ingevorderd. Hij moest mee naar het bureau en heeft een verklaring afgelegd. Daarna mocht hij het bureau weer verlaten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.