BREDA - Vrijdagavond 1 oktober 2021 ontving de politie een melding van een mogelijke bedreiging met vuurwapen. Hiervoor is een verdachte aangehouden.

Rond 20.30 uur ontving de meldkamer een melding van een mogelijke bedreiging met vuurwapen in de Pelmolenstraat. Agenten zijn daarop direct ter plaatse gegaan en kregen hierbij ondersteuning van de politie helikopter. De melder was weggereden vanaf de Pelmolenstraat en de mogelijke verdachte reed achter hem aan. Politie heeft het voertuig van de verdachte later staande gehouden aan de Rat Verleghstraat. Hierop hebben zij middels de uitpraatprocedure (BTGV) de inzittenden uit de auto gepraat. De inzittenden bleken niets met het mogelijke strafbare feit te maken te hebben, er is hier ook geen vuurwapen aangetroffen.

De politieheli had ondertussen weer zicht op de mogelijke verdachte en zagen hem wegrijden in een ander voertuig richting de Cypresstraat. Daar is de man uiteindelijk aangehouden. Ook hier is geen vuurwapen aangetroffen. Hij is wel aangehouden voor verder onderzoek. Ook de woning van de 55-jarige verdachte is later nog doorzocht, ook hier is niets aangetroffen.

BTGV-methode
BTGV staat voor BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten. Vanwege het vermoeden dat de inzittenden een wapen bij zich zou dragen, hebben de agenten besloten deze methode toe te passen. De procedure om gevaarlijke verdachten, die in een auto zit, aan te kunnen houden op een veilige manier bestaat al lang. De verdachte wordt met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en zo aangehouden.