BREDA - Een inwoner van Etten-Leur is donderdagmorgen vroeg aangehouden omdat er in zijn buurt een vuurwapen lag. Hij was eerder al van de snelweg gestuurd.

Op donderdag 18 maart 2021 om 2.00 uur kreeg een surveillance-eenheid van een centralist van het operationeel centrum de opdracht te gaan naar de snelweg A58 bij het Viaduct Liesbos. Daar zou een man op de snelweg lopen. De man werd gevonden en van de snelweg gestuurd. Korte tijd daarna kwam er weer een melding van een man op de snelweg maar nu aan de andere kant. Wegwerkers wisten nu te vertellen dat de man aan hen had gevraagd om een telefoon te lenen. Toen dat niet lukte is hij via een nooddeur weggelopen.

Aanhouding
Zoekende agenten vonden de man op de Liesboslaan. Toen ze hem aanspraken zagen ze dat bij hem in de buurt een vuurwapen op de grond lag. Het gras was nat en het vuurwapen droog dus de man werd verdacht van het voorhanden hebben van het wapen. De 30-jarige man is daarop aangehouden. Een hondengeleider, tevens wapenexpert, heeft het wapen veiliggesteld.