BREDA - In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 januari 2022 omstreeks 01.30 uur hielden politiemensen na een korte achtervolging op het Moerenpad een 28-jarige man aan op verdenking van het uitgeven van vals geld. De man wordt er van verdacht woensdagavond twee horecagelegenheden te hebben benadeeld, door bezorgmaaltijden te betalen met vals geld.

Bij de politie kwamen woensdagavond twee afzonderlijke meldingen binnen, die wel erg op elkaar leken. Rond 22.25 uur hoorden agenten van de eigenaar van een Bredase horecagelegenheid dat een man had geprobeerd zijn bestelling te betalen met vals geld. De bezorger die de maaltijd bij de ‘klant’ kwam afleveren, had echter door dat het om vals geld ging en sprak hem hier op aan. De ‘klant’ gaf daarop aan een ander betaalmiddel te gaan halen, maar kwam niet meer terug en beantwoordde ook zijn telefoon niet meer.

Pepperspray
De bezorger van een andere horecagelegenheid kwam er helaas pas na het afgeven en betalen van de bestelling achter dat er vals geld in het spel was. Hij waarschuwde bij terugkomst op de zaak de politie, waarna agenten een onderzoek instelden. Dat leidde naar een woning aan de Wederiktuin. De politiemensen troffen daar een man aan die voldeed aan de opgegeven signalementen. Terwijl ze met de man in gesprek waren, ging de man er plotseling vandoor. Hij sprong daarbij van een galerij naar beneden, reageerde agressief op de agenten die hem wilden aanhouden, liet zich ook door pepperspray in eerste instantie niet stoppen, liep een agent omver en kon uiteindelijk na wat verzet alsnog worden aangehouden op het Moerenpad.

Nog meer op zijn kerfstok
De 28-jarige man (woon/verblijfplaats nog onbekend) is meegenomen naar een politiebureau en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Op het bureau bleek overigens dat hij ook nog 875 dagen hechtenis ‘tegoed’ had en nog openstaande boetes had voor een totaalbedrag van 509 euro.

Het geld waarmee betaald was, is in beslag genomen. Het bankbiljet bleek na onderzoek inderdaad vals te zijn. De man zit nog vast en wordt vandaag verhoord.