BREDA - Agenten hebben, na een wilde achtervolging, aan de Spaarnestraat een 24-jarige Bredanaar aangehouden. Ze haalden de verdachte uit de auto terwijl hij nog aan een lachgasballon lurkte. Tijdens de achtervolging probeerde hij in te rijden op een politieauto.


Op donderdag 7 augustus kreeg het Operationeel Centrum rond 17.30 uur een melding dat een man op een parkeerplaats aan de Sluissingel lachgas achter het stuur zou gebruiken. Er ging een eenheid van de politie naar de locatie toe. Ze gaven de verdachte een stopteken, maar deze ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij de verdachte meerdere verkeersovertredingen maakte en voor gevaarlijk situaties zorgde. De achtervolging ging via onder andere het Oranjeboomplein, Amstelstraat, Haagweg en Tuinzigtlaan. Op de Weerrijssingel reed de man bijna in op een politieauto die betrokken was bij de achtervolging.

Geen rijbewijs
Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand op de Spaarnestraat. Daar trokken de dienders de man uit de auto. Hij had op dat moment een lachgasballon in zijn mond en een cylinder met lachgas in zijn handen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft een arts bloed bij de man afgenomen om vast te kunnen stellen of hij onder invloed achter het stuur zat. Tegen hem zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt vanwege verschillende verkeersovertredingen. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De agenten die in de auto zaten waarop hij inreed hebben aangifte van poging moord/doodslag tegen de Bredanaar gedaan. De man is ingesloten.