BREDA/OOSTERHOUT - Een politieauto met daarin twee politiemensen en een verdachte is dinsdagochtend 26 januari 2021 rond 09.00 uur op de Backer en Ruebweg betrokken geweest bij een aanrijding. Eén van de politiemensen raakte daarbij gewond.


De politiemensen waren met een agressieve arrestant onderweg naar het cellencomplex aan de Mijkenbroek en reden met optische signalen. De verdachte, een 41-jarige vrouw uit Litouwen, verzette zich tijdens de rit tegen één van de politiemensen (de bijrijder), die daarop probeerde de vrouw onder controle te houden.
In de bocht richting de Charles Stulemeijerweg kwam de politieauto in botsing met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Amsterdam. Hierdoor raakten beide auto’s beschadigd en raakte de politieagent (bijrijder) gewond. De verdachte raakte niet gewond.

Afhandeling overgenomen
Ook de bestuurder van de andere auto raakte gelukkig niet gewond, maar was wel hevig geschrokken. Een andere politieagent heeft met de 23-jarige Amsterdammer de aanrijding verder (verzekeringstechnisch) afgehandeld, zodat de eerder genoemde politiemensen hun arrestant naar het nabij gelegen cellencomplex konden brengen en de gewonde agent zich in het ziekenhuis kon laten nakijken.

Verdachte van huisvredebreuk
De vrouw die door de politiemensen naar het arrestantencomplex moest worden gebracht, was die ochtend aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. Een beveiliger van een recreatiepark in Oosterhout had de vrouw, samen met een 34-jarige man uit Litouwen, slapend aangetroffen op de vloer van een huisje in het Oosterhoutse park. Het tweetal, dat vermoedelijk onder invloed van alcohol was, reageerde agressief op de komst van de beveiliger en wilde het huisje niet verlaten. Daarop zijn ze door gealarmeerde politiemensen aangehouden op verdenking van onder andere huisvredebreuk en overgebracht naar het cellencomplex in Breda.