BREDA/OOSTERHOUT/TILBURG - Op social media verschijnen nogal eens filmpjes van (levens)gevaarlijke capriolen in het verkeer. Denk aan de motorrijders die in 11 minuten van Breda naar Rotterdam reden. De politie zet zwaar in op het pakken van deze ‘verkeershufters’. In de aankomende uitzending van Bureau Brabant op maandag 14 maart belichten we dit fenomeen. We roepen de kijker op om, als zij iets op social media zien of misschien wel zelf in het verkeer, dit met de politie te delen. Hiernaast ook aandacht voor cybercriminaliteit en een brutale inbraak.


Aanpak verkeershufters

Een collega van Team Verkeer geeft in dit item antwoord op de vraag hoe de politie te werk gaat om verkeershufters te traceren. Aan de hand van verschillende voorbeelden wordt uitgelegd wat de gevaren zijn en hoe de kijker kan helpen bij de aanpak van deze gevaarlijke weggebruikers.

Cybercriminaliteit in Oosterhout

Ook in deze uitzending is er weer aandacht voor een cybercrime zaak. Een brutale oplichting eigenlijk. Weer iemand die door een nep bankmedewerker wordt gebeld en pinpas en de pincode afgeeft. Dat gebeurt in Oosterhout. Een man die met de gestolen pas in Breda staat te pinnen staat op beeld.

Auto-inbraak in Tilburg

Een man pleegt een auto-inbraak in Tilburg. Dat doet hij in de Tjeuke Timmermanstraat, gewoon op klaarlichte dag. Met een baksteen gaat de ruit er uit en grijpt hij een kinderrugzakje mee. En daar zat nou net niks in. Wel een hoop schade aan de auto. Maar de man staat er duidelijk op, ook zijn gezicht is goed te zien. Hij zou dus haast wel te herkennen moeten zijn.

Woninginbraken Uden

De eenheid Oost-Brabant vraagt aandacht voor een serie woninginbraken in Uden. Ook van deze daders tonen we beelden.

Uitzendingen

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.