BREDA - Nadat zaterdagmiddag zo’n 200 feestgangers op de bon zijn geslingerd voor het samenscholen in en om het centrum van Breda, moesten agenten afgelopen nacht opnieuw optreden. Kort na middernacht beëindigden zij een feest aan de Oude Vest in Breda. Alle circa 100 aanwezigen kregen een proces-verbaal.


Kort na middernacht ontving de politie meldingen van geluidsoverlast op de Oude Vest in Breda. Toen agenten een kijkje gingen nemen bleek al snel dat er in de kelder van het oude KPN gebouw een feest gaande was met zo’n honderd bezoekers. Het feest werd stilgelegd, waarna de aanwezigen één voor één mochten vertrekken. Daarbij werd hun identiteit genoteerd en medegedeeld dat zij een boete voor overtreding van de coronaregels tegemoet kunnen zien.

Eerder op de dag werden ook al zo’n 200 bekeuringen voor hetzelfde feit uitgedeeld. In de middag en vroege avond hielden groepen feestgangers zich op in en om het centrum van Breda. Zodoende riep de politie feestgangers op de Grote Markt, Vismarktstraat en Havermarkt op om naar huis te gaan. Wie dat niet deed kreeg een bekeuring. In de vroege avond werd met behulp van de ME ook het Valkenbergpark gesloten en leeg geveegd nadat er in de drukte wat opstootjes ontstonden. Ondanks dat de politie werd uitgedaagd en het soms even grimmig werd, kwam het daarbij niet tot gewelddadige confrontaties.