BREDA - Politiemensen zagen vrijdag 9 oktober dat twee mannen bij de Donk in een auto een drugsdeal sloten. Ze konden kort daarna de klant, een 23-jarige man uit Terheijden, en de dealer, een 29-jarige man uit Breda, aanhouden.


De agenten hielden de ‘klant’ direct na de deal op de Donk aan. Hij bleek in het bezit te zijn van twee ponypacks met daarin vermoedelijk cocaïne.

Veel dure schoenen
Korte tijd later hielden ze op de Tramsingel de dealer aan. Bij deze verdachte troffen de politiemensen meerdere telefoons, ruim 500 euro en meerdere ponypacks met daarin vermoedelijk harddrugs aan. Na overleg met Justitie mochten politiemensen de woning van de verdachte doorzoeken. In die woning troffen ze geen drugs, maar wel veel dure spullen aan. Deze spullen, onder andere jassen, zonnebrillen en 35 paar dure schoenen, zijn in beslag genomen, omdat ze vermoedelijk zijn betaald met crimineel verkregen geld. De verdachte wordt behalve van de handel in harddrugs ook verdacht van witwassen.

Ook is de auto van de verdachte voor nader onderzoek in beslag genomen. In deze auto troffen de politiemensen ook meerdere ponypacks met daarin vermoedelijk harddrugs aan.
De politie zet het onderzoek voort.