BREDA - De politie doet onderzoek naar diverse gevallen van brandstichting en roept daarbij uw hulp in. In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 november 2020 tussen 22.30 uur en 03.45 uur gingen op diverse plaatsen in Breda-Noord onder andere vuilcontainers in vlammen op. Ook raakten een bushokje en een trafohuisje beschadigd door brand. De branden zijn vermoedelijk veroorzaakt met vuurwerk. Hebt u informatie over de daders van deze brandstichtingen, beschikt u wellicht over camerabeelden? Neem dan alstublieft zo snel mogelijk contact op met de politie, via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


Op diverse plekken in meerdere wijken (Geeren-Noord, Geeren-Zuid, Waterdonken en Biesdonk) staken groepjes vermoedelijk jonge mannen vuurwerk af. De brandweer moest meerdere keren in actie komen om bijvoorbeeld in brand staande kliko’s te blussen. Ook raakte in de Hendrik Berlagestraat een bushokje beschadigd. In de Kortrijkstraat liep bovendien een stroomhuisje van de energienetbeheerder veel schade op, omdat hier brandende vuilcontainers tegenaan stonden.

Wat kunt u doen?

Help mee om dit soort incidenten te voorkomen!

  • Beschikt u over informatie over de daders van de brandstichtingen, geef deze informatie dan aan ons door. Dat kan via 0900-8844, maar u kunt ook anoniem melden, via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Beschikt u over camerabeelden van de incidenten van afgelopen nacht, meld dit ons dan ook!
  • Datzelfde geldt als u informatie heeft over mensen die beschikken over (grote) hoeveelheden (illegaal) vuurwerk. Het is riskant om dit soort vuurwerk in woonwijken te bewaren. Loop geen risico op brand en/of ontploffing en doe een melding.
  • Plaats uw kliko indien mogelijk in uw achtertuin of schuur. Mag de kliko voor lediging aan straat, zet ‘m dan pas op de dag zelf aan straat en niet de avond van te voren en haal ‘m na lediging zo snel mogelijk weer naar binnen.
  • Meld overlast en gevaarlijke situaties: Het is belangrijk dat overlastplekken bekend zijn bij gemeente en politie. Daarom verzoeken we u om ons te melden waar overlast plaatsvindt. Op die manier kunnen we gericht handhaven. Bij overlast of meldingen omtrent (illegaal) vuurwerk kunt u bellen met het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844). Bij spoed belt u 112.
  • Beschikt u over camera’s bij uw woning of bedrijfspand? Geef dit dan aan de politie door. Zo kunnen we achteraf kijken of uw beelden ons kunnen helpen de verdachten op te pakken. Meer informatie hierover staat op onze website https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html?sid=40583c6b-b577-4cd0-8fd9-136293798064