BREDA - Agenten belast met het horecatoezicht hebben zoals eerder deze week aangekondigd samen met handhavers van de gemeente extra toezicht gehouden in het uitgaanscentrum op het in acht nemen van de Covid 19-regels. Er werden twaalf bekeuringen uitgeschreven voor het niet naleven daarvan.


Burgemeester Depla van de gemeente Breda maakte vrijdag bekend dat om een verdere verspreiding van het Coronavirus in het uitgaansgebied te voorkomen er een verplichte looproute in de driehoek Visserstraat, Havermarkt en Haven is ingesteld. Bovendien zijn de wegen daar in twee helften verdeeld en moeten stappers anderhalve meter afstand van elkaar houden en is het verboden om er stil te staan.

Gedurende de avond was het over het algemeen rustig in de uitgaanstraten. De terrassen werden goed bezocht maar waren niet overvol. In de meeste cafés waren vermoedelijk vanwege de warmte ook niet veel klanten. Omstreeks 02.20 uur werd het op de Visserstraat ter hoogte van twee horecazaken echter wel erg druk. Medewerkers van het SOS team hebben mensen die op straat liepen of in wachtrijen stonden en te weinig afstand van elkaar hielden nog gewaarschuwd. Dit had nauwelijks resultaat. Hierop werd besloten om met gemixte koppels van agenten en BOA’s handhavend op te treden. Er werden twaalf COVID-19 bekeuringen uitgeschreven. Hier werd niet vervelend of negatief op gereageerd. Kennelijk beseften zij dat zij op dat moment in overtreding waren. De gemeentelijke handhavers hebben ook nog in horecazaken gecontroleerd. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Overige bekeuringen

-2 x snorfietsen in het Valkenberg
-3 x parkeren op invalidenparkeerplaats
-5 x fietsverlichting
-2 x door rood licht fietsen
-1 x openbare dronkenschap
-1 x wet ID
-1 x wildplassen
-1 x helm brommer niet op
-1 x vasthouden mobiel op fiets