BREDA - Agenten controleerden vrijdag 1 maart op de Graaf Engelbertlaan twee personen in een auto. Tijdens deze controle vonden zij hennep en een groot geldbedrag. De bestuurder, een 33-jarige man uit Bergen op Zoom, en de bijrijder, een 34-jarige vrouw uit Steenbergen, zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.


De agenten reden rond 01.50 uur over de snelweg A16. Hier reed een auto die zij wilden controleren. Het ‘volg-teken’ werd aangezet en de desbetreffende auto volgde hen richting de Graaf Engelbertlaan. Toen de bestuurder zijn raam opende, roken de agenten direct een sterke henneplucht. Hierdoor ontstond het vermoeden dat er mogelijk hennep in de auto zou kunnen liggen. De man en vrouw stapten uit de wagen, waarna de politie de auto verder bekeek. Hierbij werd snel duidelijk waarom er een sterke henneplucht hing. Een tas bleek namelijk gevuld met henneptoppen. Ook werd er een aanzienlijke hoeveelheid aan briefgeld gevonden. Het vermoeden is dat dit geld is witgewassen. Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals bijvoorbeeld drugshandel. De man en vrouw werden direct aangehouden. Zowel het geld als de drugs zijn in beslag genomen.

De 33-jarige man bleek ook onder invloed van verdovende middelen te hebben gereden. Uit een speekseltest kwam er een indicatie op het gebruik van hennep en cocaïne. Een bloedonderzoek moet hier meer uitsluitsel over geven.