BREDA - Twee mannen uit Breda (20 en 40) zijn vrijdagavond tijdens een routinecontrole door de politie aangehouden nadat in hun auto zakjes met heroïne en cocaïne waren aangetroffen. Bovendien bestuurde de 20-jarige man de auto terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd.


Agenten zagen vrijdag 15 maart 2024 omstreeks 21.30 uur op de Maarten de Vriesstraat een auto zonder verlichting rijden. Ze besloten een controle in te stellen. De bestuurder kon geen rijbewijs tonen. Tijdens het onderzoek naar zijn identiteit werden in de auto diverse drugs aangetroffen. Hierop zijn de 20-jarige bestuurder en de 40-jarige bijrijder beiden uit Breda ter zake de Opiumwet aangehouden. In het voertuig werden 16 zakjes heroïne, 35 zakjes cocaïne, nog 3 ponypacks met cocaïne en drie ongebruikte joints aangetroffen.

Na het vaststellen van de identiteit van de bestuurder bleek dat zijn rijbewijs een maand geleden door de politie is ingevorderd vanwege het rijden onder invloed gevolgd door het weigeren van de bloedproef. Het tweetal is vastgezet.