BREDA - Agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda, hebben vannacht, de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juli 2021, twee arrestaties verricht. Twee 25-jarige mannen uit Hoogeloon werden omstreeks werden omstreeks 03.45 uur op het Kasteelplein aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen op de Reigerstraat van een 20-jarige man uit Molenschot.


Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelt dat hij na een woordenwisseling met een andere stapper door portiers uit een café was gezet Buiten kreeg hij een klap op zijn hoofd waarna hij ten val kwam. Hierna werd hij meerdere keren tegen zijn hoofd geslagen. Hij heeft een verwonding aan zijn lip, ook werd zijn shirt kapot getrokken. Aan de hand van camerabeelden en de verklaring van een getuige zijn twee mannen uit Hoogeloon als verdachten van deze mishandeling aangehouden.

Sfeer

De horecadienders beschrijven in hun rapportage dat bij aanvang van de dienst de sfeer goed was en dat het erg druk was. Halverwege nacht ontstonden er her en der wat opstootjes waarbij het SOS team zeker van meerwaarde was.

Dronken automobilist

Een 19-jarige Roosendaler werd tijdens de horecadienst omstreeks 01.45 uur Achter de Lange Stallen betrapt op het rijden onder invloed. De jonge automobilist, een beginnend bestuurder, blies maar liefst 815 ugl. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd.