Breda - Vanmorgen dinsdag 9 april 2024, zijn een 21-jarige man uit Loosdrecht en een 20-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het schietincident voor een sportschool aan de Druivenstraat in Breda op dinsdag 12 december 2023. Een Poolse kickbokser en zijn sparringpartner werden na de training meerdere kleren beschoten toen zij in hun auto stapten. De schutter sloeg na de schietpartij op de vlucht en wist te ontkomen. De Tv-programma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant toonden recent beelden van de schietpartij. Deze uitzendingen leverden tien tips op.

De slachtoffers, een professionele Poolse kickbokser (31) en zijn sparringpartner, hadden die dinsdagmiddag 12 december 2023 gesport in het gebouw aan Druivenstraat. Toen zij vervolgens in de auto stapten, werden zij plotseling meerdere keren beschoten. Een aantal kogels vloog door het voertuig, maar ook een aantal door de ramen van de sportschool waar op dat moment bezoekers waren. Gelukkig raakte niemand gewond.

Op beelden is te zien dat de schutter voor het schietincident in een gehuurde Toyota Yaris stapte. Na de schietpartij kleedde hij zich kennelijk om en stapte daarna in een Opel Corsa. 

De recherche stelde direct een uitvoering onderzoek in. Dit leidde naar twee verdachten, een 21-jarige man uit Loosdrecht en een 20-jarige Rotterdammer die vanmorgen in opdracht van de officier van justitie zijn aangehouden.