BREDA - De hoofdverdachte (39) in een onderzoek naar drugshandel en witwassen moet nog minimaal 12 dagen vast blijven zitten. De andere drie verdachten in deze zaak waren al in vrijheid gesteld maar blijven verdacht.

Op maandag 10 juni 2024 zijn in alle vroegte vier personen aangehouden verdacht van drugshandel en witwassen. De recherche kwam deze verdachten op het spoor naar aanleiding van het ‘kraken’ van versleutelde berichtgevingen tussen criminelen onderling enkele jaren geleden. Zie eerdere berichtgeving hierover.

In beslag genomen

Naast de aanhoudingen werden ook nog zeven locaties doorzocht: zes woningen en een camper die in Groenlo stond. Er is ruim 100.000 euro aan contant geld gevonden, zes luxe horloges, drie voertuigen waaronder een dure Porsche en een camper, diverse sieraden en luxeartikelen waaronder fitnessapparatuur en dure geurkaarsen. Dit is allemaal in beslag genomen. Er is verder ook beslag gelegd op drie woningen en een jacht. Diverse bankrekeningen zijn 'bevoren', er kan geen geld meer vanaf gehaald worden. Het onderzoek naar de praktijken van deze familie gaat onverminderd door.