BREDA - Een agent heeft woensdagnacht 21 april 2021 een auto staande gehouden voor controle. Tijdens deze controle besluit de bestuurder er vandoor te gaan, maar na een korte achtervolging te voet is hij aangehouden.

Rond 02.00 uur reed een agent over de Haagdijk en ziet een auto tegen het verkeer in rijden. Hij geeft de bestuurder een stopteken. De agent nadert het voertuig en ruikt meteen al een sterke henneplucht. De 27-jarige verdachte uit Breda moet daarom een alcohol- en speekseltest ondergaan.

Een tweede eenheid komt ter plaatse om te ondersteunen bij controle van het voertuig. Hierbij vond de agent diverse gripzakjes met drugs. Toen hem dat werd medegedeeld besloot de man weg te rennen. De agenten renden meteen achter hem aan en de agenten hebben pepperspray gebruikt om hem uiteindelijk aan te houden.

Na de achtervolging werd duidelijk dat de speekseltest aangaf dat de man drugs had gebruikt. Bij fouillering vond de agent ook nog een groot geldbedrag. De verdachte is meegenomen naar een politiecel, hij wordt verdacht van diverse strafbare feiten zoals drugsbezit, rijden onder invloed en witwassen.