BREDA - Na een ruzie om geluidsoverlast is een man beschoten en werd zijn geluidsbox vernield. De verdachte is aangehouden.


Op maandag 26 april 2021 om 20.50 uur kwam de melding binnen bij het operationeel centrum. Een man zou zijn beschoten op een grasveldje aan de Meerhoutstraat door een buurtbewoner. Hij was gevlucht maar had zijn geluidsbox op het grasveld achter gelaten. Ook daar was op geschoten volgens de melding.

Zware vesten
Dit soort meldingen wordt uiteraard heel serieus genomen. Voor de veiligheid werden er meerdere surveillance-eenheden naar de straat gezonden. De agenten kregen de opdracht hun zware kogelwerende vesten aan te trekken. Op het operationeel centrum was de Intelligence afdeling op zoek naar mogelijke verdachten die in de buurt zouden wonen. De directe omgeving van het veldje werd door agenten afgesloten. Er werd contact gemaakt met de aangever. Met zijn informatie kwam de Intelligence afdeling met een adres waar de verdachte mogelijk zou wonen. Op datzelfde moment kwam vanuit die woning aan de Meerhoutstraat een man naar buiten die aan het opgegeven signalement voldeed. De man werd geboeid en aangehouden.

Aangifte
De aangever gaf aan dat hij samen met vrienden aan het voetballen was op het veldje. Ze hadden muziek aan staan vanuit een geluidsbox. Op een gegeven moment schreeuwde de verdachte uit zijn woning dat de muziek zachter moest. Dat deden ze maar ondanks dat kwam hij korte tijd later naar buiten met een geweer. De aangever hoorde kogels langs hem heen suizen. Ook zag hij dat zijn geluidsbox geraakt werd. De aangever vluchtte naar binnen en belde de politie. In de schuur van de aangehouden verdachte werd een airsoftwapen aangetroffen. Dat is in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het bureau.