BREDA - Donderdag 8 juli 2021 is een man beroofd van zijn portemonnee. Twee verdachten zijn weggerend, een verdachte is later aangehouden.


Een 24-jarige man uit Breda reed rond 00.10 uur op de Stationslaan, toen er een persoon voor zijn scooter ging staan en hij moest stoppen. Een andere man ging achterop zijn scooter zitten. Die graaide in de jaszakken van het slachtoffer, stapte af en gaf hem een duw waardoor hij bijna van zijn scooter viel. De twee verdachten liepen weg richting de Speelhuislaan. Het slachtoffer voelde in de tussentijd in zijn jaszakken en merkte dat hij zijn portemonnee kwijt was. Hij besluit achter de verdachten aan te gaan, waarna hij ook nog bedreigd wordt door een van de mannen. Het slachtoffer belt de politie, de verdachten rennen ieder een andere kant in.

Doordat het slachtoffer een goed signalement kon geven, heeft de politie op de Crogtdijk een 19-jarige verdachte uit Breda aan kunnen houden. Deze bleek ook de portemonnee van het slachtoffer bij zich te dragen. De tweede verdachte is niet meer aangetroffen.