Breda/Wijk en Aalburg - Dinsdag 23 juni 2020 hebben agenten een controledag op growshops gehouden in Breda en Wijk en Aalburg. Diverse hennepgerelateerde goederen en hennep zijn hierbij in beslag genomen. Er is niemand aangehouden. De beide gemeentes bekijken of zij bestuurlijke maatregelen kunnen treffen.

De bestuurlijke controle, in samenwerking met de gemeentes Breda en Altena, leverde drie growshops op waarbij strafbare feiten zijn geconstateerd. De growshops, die zich ook wel eens als tuincentra profileren, hadden een assortiment met goederen ten behoeve van hennepkwekerijen. Dit zijn voornamelijk ventilatoren, groeimiddelen, vijverfolie en potgrond. Zij faciliteren hiermee de hennepkwekerij. De growshops spelen een centrale rol in de hennepketen en de criminele wereld, vandaar dat de politie door middel van zo’n controledag de goederen in beslag neemt.

(Op het oog normale groeimiddelen zoals bijvoorbeeld te koop in tuincentra. De combinatie van aanwezige goederen bij een growshop zorgen er echter voor dat er een strafbaar feit gepleegd wordt.)

Breda

In Breda zijn controles geweest bij panden aan de Trekpot en de Haagweg. Aan de Trekpot is ruim anderhalve vrachtwagen vol met hennepgerelateerde goederen in beslag genomen. Ook is er 1 kilo hennep aangetroffen, deze is ook in beslag genomen.

In het pand aan de Haagweg is een volle vrachtwagen met hennepgerelateerde goederen in beslag genomen.

Wijk en Aalburg

In het pand aan de Perzikstraat is ook een volle vrachtwagen hennepgerelateerde goederen in beslag genomen. Tevens is daar contant geld in beslag genomen. De eigenaar mag zich later verantwoorden hierover.