BREDA/TILBURG - De schrik zit er nog goed in bij de eigenaar en een medewerker van een telefoonwinkel aan de Piusstraat in Tilburg. Zij werden onlangs het slachtoffer van een gewapende overval waarbij met een vuurwapen en een mes gedreigd werd. Bureau Brabant toont in de uitzending van maandag 7 juni aanstaande een reconstructie van de overval en beelden van de twee daders. De eigenaar vertelt over de enorme impact die de gewelddadige diefstal heeft gehad. Verder in de uitzending onder meer aandacht voor een postpakkettendief in Breda.

Overval telefoonwinkel in Tilburg
Op zaterdag 10 april 2021 omstreeks 14.10 uur kwamen twee mannen kwamen de zaak binnen en bedreigden de medewerkers met een pistool en een mes. De overvallers dirigeerden de slachtoffers naar de kantoorruimte. Een van de daders sloeg vervolgens de glasplaat van de vitrinekast in de winkel kapot en haalde daar enkele mobiele telefoons uit. Hierna verlieten ze met hun buit de winkel. De overval ging snel maar de impact op de medewerkers is er niet minder om. De man met het mes is tussen de 20 en 30 jaar oud, draagt een zwarte jas met capuchon van het merk North Face en blauwe trainingsbroek met een witte streep aan de zijkant. De man met het pistool is even oud, en draag ook donkere kleding. Met de mobieltjes in de gele tassen gaan ze er weer vandoor.

Diefstal postpakketten in Breda
Een nog onbekende man glipte zaterdag 9 januari jl. omstreeks 16.15 uur na een bewoner een studentencomplex aan de Tramsingel in Breda binnen. Op bewakingsbeelden is te goed te zien dat hij enkele postpakketjes mee naar buiten neemt die in de hal klaar staan voor de bewoners. Een van de bewoners deed aangifte. Hij mist een afgeleverd pakket met schoenen. De dief staat goed op beeld.

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.