BREDA - Een al langer spelende burenruzie is zondagavond 16 mei 2021 in het Centrum geëscaleerd en uitgelopen op openlijke geweldpleging. Een 52-jarige bewoner en twee vrienden van hem (50 en 51 jaar) werden omstreeks 23.55 uur daarvoor aangehouden. Een 38-jarige Bredanaar deed aangifte.

Het slachtoffer verklaarde dat hij zondagavond in de woning van zijn vader was. Ze hadden veel last van rook uit de vuurkorf bij de buren waarna hij rond 22.30 uur daarover de politie belde. Even daarna zag hij dat de deurbelcamera afgeplakt was en dat zijn fiets niet meer op de oprit stond. Terwijl hij in de brandgang daar naar zocht ontstond een confrontatie met de buurman en twee vrienden daarvan. Ze waren kennelijk boos omdat hij de politie had gebeld. Hij werd vastgepakt, aan zijn haren getrokken en in zijn buik geslagen. Hij rende weg maar kwam ten val waarna hij ook nog tegen zijn hoofd werd geschopt.

Hij werd bedreigd dat hij afgemaakt zou worden als hij de politie belde. Het slachtoffer hield een kapotte onderlip en tand- en haarpijn over aan het geweld. De politie heeft vervolgens de drie verdachten aangehouden. De 51-jarige verdachte heeft toegegeven dat hij de fiets van aangever elders in de straat in de bosschages had gezet. Ook bekende hij dat hij de deurbelcamera had afgeplakt. Beide partijen verklaren al ruime tijd last van elkaar te hebben.