WERNHOUT - Woensdagmiddag rond 17.20 uur vond een voorbijganger het stoffelijk overschot van een pasgeboren baby in een park aan de Kleine Heistraat in Wernhout. Hij alarmeerde de politie en een onderzoek werd opgestart. Ondertussen is duidelijk dat het om een meisje gaat. De politie heeft nog veel vragen in dit onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.


Het onderzoek is nog in volle gang. Vandaag wordt in het park nog gezocht naar sporen en in de omgeving vindt een buurtonderzoek plaats. Eventuele camerabeelden worden bekeken. Het lichaam van het meisje zal worden onderzocht om meer duidelijkheid te krijgen over doodsoorzaak en identiteit.

De politie maakt zich ernstig zorgen over de geestelijke en fysieke gezondheid van de moeder van het meisje. Zij heeft mogelijk dringend hulp nodig. Ook getuigen die vermoeden wie de moeder is, worden verzocht de politie te bellen. Daarnaast sluiten wij niet uit dat de moeder woonachtig is in België, ook getuigen daar kunnen contact met ons opnemen.

Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.