PRINSENBEEK - Het onderzoek naar het dodelijke ongeval met een spookrijder op de A16 bij Prinsenbeek is nog in volle gang. De 19-jarige verdachte uit Drunen ligt nog altijd in het ziekenhuis. Vandaag werd door de rechter-commissaris bepaald dat hij in voorarrest wordt genomen zodra hij uit het ziekenhuis is ontslagen.

Bij het ongeval op de A16 kwamen in de nacht van zondag 15 op maandag 16 januari drie mensen om het leven. Drie anderen raakten gewond. De inzittenden van het spookrijdende voertuig waren mogelijk betrokken bij een schietincident eerder op de avond aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Slechts een van die inzittenden overleefde het ongeluk, die man van 19 jaar uit Drunen.

Verdenkingen

De man zat als bijrijder in het voertuig en wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in Roosendaal. Omdat in de auto een vuurwapen werd gevonden, wordt de man ook verdacht van het voorhanden hebben van een vuurwapen. Ook verdenkt het OM de man van het mede veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis en is niet aanspreekbaar. De rechter-commissaris heeft vandaag bepaald dat als de man wordt ontslagen uit het ziekenhuis, hij door de politie in voorarrest wordt genomen.

Los van het onderzoek naar de aanrijding, wordt ook onderzoek gedaan naar de toedracht van het schietincident in Roosendaal.