ZEVENBERGEN - Op de A16, ter hoogte van Zevenbergen, gebeurde op zaterdag 15 mei omstreeks 06.50 uur een aanrijding waarbij een 54-jarige man uit Hoogvliet gewond raakte. De veroorzaker van de aanrijding reed door na het ongeval. De aanrijding vond plaats op de snelweg tussen Breda en Dordrecht.


Diverse getuigen verklaarden aan politieagenten dat de veroorzaker veel te hard had gereden. Hij remde vervolgens pas heel laat en tikte zijn voorganger aan. Die auto begon te tollen over de weg en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De veroorzaker reed door, maar werd achterna gereden door een van de getuigen. Die raakte hem ter hoogte van Moerdijk echter kwijt. Getuigen verklaarden dat het eruit gezien had alsof de veroorzaker het slachtoffer van de weg had ‘geveegd’.

Hulpverleners kwamen na de alarmering snel ter plaatse. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Team Verkeer van Politie Zeeland-West-Brabant deed onderzoek. Getuigen werden gehoord en een opsporingsonderzoek naar de veroorzaker werd gestart. Het kenteken van de auto waar deze man in had gereden werd onder politiemensen verspreid. ’s Middags is een aangifte opgenomen van het slachtoffer. Hij hoefde niet in het ziekenhuis te worden opgenomen.

Veroorzaker aangehouden
Ongeveer vier uur nadat het ongeval had plaatsgevonden werd de auto waar de veroorzaker in had gereden aangetroffen in Hendrik Ido Ambacht. Er lag een 31-jarige man, woonachtig in Rotterdam, in te slapen. De kentekenplaten waren van de auto afgehaald. De man gaf toe betrokken te zijn geweest bij de aanrijding en is aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en heeft daar een verklaring afgelegd. Zijn auto is voor onderzoek in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Doorrijden na een aanrijding is strafbaar. Wettelijk is bepaald dat je niet mag doorrijden als je een verkeersongeval hebt veroorzaakt waarbij schade of letsel is ontstaan. Je moet dan je identiteit bekend maken. Ook is het strafbaar om iemand in hulpeloze toestand achter te laten. Overtreding van dit wetsartikel, artikel 7 van de Wegenverkeerswet, is een misdrijf.